Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ

Στο προηγούμενο τεύχοs της εφημερίδας (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008) διαβάσαμε γιά τιs αγέλες των αδέσποτων σκύλων στην περιοχη μας . Μιάς λοιπόν και αναρωτηθήκατε ποιός αδρανεί , θα πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους τους αναγνωστές σας οτι την κύρια ευθύνη για τα αδέσποτα την έχει ο Δήμος στον οποίον υπάρχουν αυτά .
Ο υπάρχων Σύλλογος '' ΜΕΡΙΜΝΑ'' <<λειτουργεί ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ>> χωρίς κανέναν οικονομικό πόρο.Τα εισαγωγικά αφορούν στο ότι και αυτός βρίσκεται σε αδράνεια εξ' αιτίας της έλλειψης χρημάτων .
Ευτυχώς λοιπόν που υπάρχουν και κάποιοι φιλόζωοι που με την ''λόξα τους'' ταίζουν, στειρώνουν, εμβολιάζουν , κάνουν αιμοληψίες κ.λ.π, με σκοπό να προσφέρουν κάποια στοιχειώδη περίθαλψη << απαλίνοντας>> έτσι το τεράστιο πρόβλημα της περιοχής μας .
Ομως πάντοτε υπάρχουν και αντοχές!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O δήμαρχος είναι απαράδεκτος και εκτός από το ότι δεν έχει δραστηριοποιηθεί όπως άλλοι δήμαρχοι στο θέμα των αδέσποτων και χρησιμοποιεί τη φιλοζωική ως μέσο συλλογής ψήφων, είναι ευρέως πιστευτό ότι δηλητηριάζει τα ζώα για να δείξει ότι έλυσε το πρόβλημα. Η σύζηγός του το παραδέκτηκε άφελά της σε φιλόζωη της περιοχής που είχε δέσει το άγριο σκυλί της έξω από το φαρμακείο. Τη ρώτησε αν δαγκώνει και η (διαβασμένη) φιλόζωη απάντησε "μόνο όσους τα δηλητηριάζουν". Η κυρία ιταλίδα απάντησε μηχανικά "γι' αυτό ρωτάω". Μόλις τη στρίμωξε η περπατημένη φιλόζωη τα μάσαγε δήθεν...

Ανώνυμος είπε...

Ποιός άραγε θα μας προστατεύσει από τους φιλόζωους? Η ανθρώπινη υγεία και ψυχική γαλήνη διαταράσσεται εξαιτίας πολλών κατοίκων που έχουν πάνω από 3 σκυλιά στο οικόπεδο τους. Τι και αν δεν μπορούμε να κοιμηθούμε το βράδυ από τα γαυγίσματα .... Τι και αν δεν μπορούμε να καθίσουμε στην αυλή μας επειδή μυρίζουν τα κάτουρα τους. Γιατί δεν εφαρμόζονται οι νόμοι; Έλεος ποιά.! Οι πραγματικοί φιλόζωοι πρέπει να προστατεύουν τα ζώα αλλά και να σέβονται και τον συμπολίτη τους!