Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟΥΣ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ.ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΟΥΒΗΣ ΕΔΕΙΞΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ 3 ΤΩΝ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ . Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΕΙΧΕ : ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ , ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ 3, ΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ κ.ΝΙΚ.ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟΝ Γ.ΓΡ. ΕΙΧΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ κ ΑΝΑΣΤ. ΧΙΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΠΟΥΡΑ, κ ΗΛΙΑΣ ΤΖΕΡΕΜΕΣ. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ - ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη για την (κάπως άσχετη) παρέμβαση, αλλά ήθελα να αναφέρω ένα επιπρόσθετο πρόβλημα που τον τελευταίο καιρό δημιουργήθηκε στην πολύπαθη (ελέω κίνησης – θορύβου κλπ.) Παύλου Μελά. Προ 4μήνου περίπου ο Δήμος Αχαρνών τοποθέτησε κατά μήκος της Π. Μελά 4 κάδους ανακύκλωσης (τους γνωστούς μπλε) οι οποίοι από την αρχή της τοποθέτησής τους ήταν μονίμως γεμάτοι από τον όγκο των ανακυκλώσιμων (και όχι μόνο) απορριμμάτων, με τις σακούλες να ξεχειλίζουν και να κάνουν βουνά γύρω από τους κάδους (βλ. π.χ. διασταύρωση με Φιλώτα), τα αδέσποτα να ανοίγουν τις σακούλες και να διασκορπούν τα σκουπίδια κλπ. Επανειλημμένα τηλεφώνησα στον Δήμο Αχαρνών, τελικά μόλις χθες ενημερώθηκα ότι τα απορρίμματα αυτά συλλέγονται κάθε 2 με 3 εβδομάδες(!) (όταν αυτά ήδη ξεχειλίζουν από τους κάδους μετά 2 με 3 ημέρες από την τελευταία αποκομιδή) και ότι ο αντιδήμαρχος Αχαρνών έχει ενημερωθεί. Σημειωτέον ότι, ακόμα και όταν αδειάζονται οι κάδοι, επειδή ουδέποτε επισκέπτεται τον δρόμο κάποιος οδοκαθαριστής, τα γύρω πεταμένα χαρτιά, μπουκάλια κλπ. ζουν και βασιλεύουν καθώς ουδείς ποτέ τα μαζεύει. Το αποτέλεσμα είναι να υφίσταται τελευταία μία διαρκής αντιαισθητική εικόνα ρύπανσης στον δρόμο αυτό και σε μεγάλη ακτίνα γύρω από τους κάδους. Σε επικοινωνία μου με τον Δήμο μας μου ειπώθηκε ότι δεν είναι αρμόδιοι να επέμβουν (γιατί; μόνο ο Δήμος Αχαρνών είναι αρμόδιος για τον δρόμο – σύνορο;) αλλά θα τοποθετηθούν 128 κάδοι ανακύκλωσης σε όλο το Δήμο μας, που θα αποσυμφορήσουν το πρόβλημα. Δεν είμαι απαισιόδοξος (ίσως και θα έπρεπε μετά τις χρονίζουσες δεσμεύσεις για λύση του κυκλοφοριακού της Π. Μελά κλπ.) αλλά νομίζω ότι το πρόβλημα γεννάται κυρίως από τους πολύ περισσότερο μετακινούμενους μέσω της Π. Μελά κατοίκους των Αχαρνών που περνώντας από την Π. Μελά, αποθέτουν τα σκουπίδια τους (και μάλιστα αδιακρίτως εάν είναι ανακυκλώσιμα ή όχι). Μέχρι και φορτηγά έχω δει να αφήνουν μεγάλα χαρτόκουτα και πλαστικά. Εν κατακλείδι, νομίζω ότι η οικολογική ευσυνειδησία δεν εξαντλείται με την τοποθέτηση 5 κάδων ανακύκλωσης, αλλά εκδηλώνεται με την σωστή διαχείρισή τους. Αυτή την στιγμή έχει δημιουργηθεί πολύ χειρότερο οικολογικό πρόβλημα από αυτό που υφίστατο προ της τοποθέτησης των κάδων. Άμα τους κάδους δεν μπορούμε να τους διαχειριστούμε, καλύτερα να μην τους βάζουμε. Και νομίζω ότι ο Δήμος μας δεν πρέπει να μένει αδιάφορος σε αυτήν την κατάσταση.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Δημήτρης Λαμπρόπουλος
Φιλώτα 4 - 210 2432862

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΔΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ. Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ. Η ΣΥΧΝΟΤΕΡΗ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΣΥΝΕΙΔΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ Η ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ. ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ. ............ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.................